JIRÁSEK, T. Výpočet přídavných ztrát asynchronního motoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Ondrůšek, Čestmír

Diplomant zpracoval problematiku přídavných ztrát asynchronního motoru. Prokázal, že dovede samostatně řešit technické problémy a pracovat s technickou literaturou. Zadání diplomové práce bylo splněno beze zbytku.

Navrhovaná známka
B
Body
81

Posudek oponenta

Hájek, Vítězslav

Bc. Tomáš Jirásek ve své diplomové práci analyzoval přídavné ztráty naprázdno v asynchronních motorech a v systému MATLAB vytvořil program výpočtu těchto přídavných ztrát. Zejména program je velmi cenným výsledkem diplomové práce, samozřejmě, pokud se podaří ověřit, že dává výsledky, blížící se skutečnosti. Práce je rozdělena do deseti kapitol a závěru, je logicky dobře uspořádána a u jednotlivých druhů přídavných ztrát jsou uvedeny i příklady výpočtu. Z formálního hlediska bych považoval za vhodné ke každé kapitole uvést odkaz na literaturu. Grafická i jazyková úroveň práce je na dobré úrovni. Diplomovou práci Bc. Tomáše Jiráska doporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka
A
Body
91

Otázky

eVSKP id 67320