VALCHOVÁ, J. LABORARTORY BRNO [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Boháč, Ivo

Studentka se ujala řešeného tématu osobitým a svérázným způsobem. Za nesporný klad koncepčního přístupu lze považovat odvahu vstoupit do řešeného území s návrhem jasně odrážejícím principy soudobého architektonického výraz, což může být v daném prostředí určitým oživením. Výsledný návrh řešení prokazuje citlivý přístup autorky k řešené struktuře, jasnou snahu uplatňovat stavební a architektonické prvky v souladu s jejich možnostmi. Koncepčním pojetím prostor a hmot dokazuje dostatek, či spíše správnou míru odvahy konfrontovat dané prostředí s prvky vlastního tvůrčího vyjádření.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Přístup studenta ke zpracování A 95 Studentka předkládá profesionálně zvládnutou bakalářskou práci, prokazující připravenost přejít do dalšího stupně odborné přípravy
Navrhovaná známka
A
Body
95

Posudek oponenta

Pospíšil, Zdeněk

Práce nabízí zajímavý, elegantní a promyšlený koncept zástavby řešeného území.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Urbanistické řešení A možné, jasně reagující na souvislosti a kontext řešeného území, včetně provozních vazeb
Architektonické řešení B čistý elegantní koncept poněkud utrpěl poměrně těžkopádným soklem tmavého kamenného obkladu parteru objektu do ulice Koliště.
Provozní řešení A jasné, funkční, čitelně členěné do provozních zón. Jako jedna z mála autorka nabízí v prostoru přízemí komerční plochy obchodů, čímž zvyšuje atraktivitu objektu pro pěší. 2.NP – vchod do hlavní místnosti víceúčelového prostoru 01 je z provozního i bezpečnostního hlediska nedostačující. Totéž se opakuje ve 3. a v 5.NP.
Technicko konstrukční řešení A velmi detailně propracováno, s doložením konstrukčních a technologických podkladů typových výrobků. Není zcela jasné, jak je pamatováno na výškové rozdíly podlah při osazení do terénu. Při tomto konceptu není v objektu žádná chráněná úniková cesta. Stropní konstrukce v řezech jsou poměrně masivní, zřejmě jsou nesprávně vyšrafovány včetně podhledů.
Formální úroveň A mimořádně nadstandardní adjustace projektu je bezesporu jednou z jeho silných stránek
Navrhovaná známka
A
Body
94

Otázky

eVSKP id 66169