UHEREK, V. Konstrukce mobilního robotu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Krištůfková Dvorská, Jolana

Studentovy odborné znalosti jsou na dobré úrovni, prokázal své schopnosti při návrhu a realizaci podvozku robotu. Student pracoval samostatně a řešené problematice věnoval dostatečný čas, dobře pracoval s literaturou. Během zpracování bakalářské práce byl aktivní a konzultace využíval v obvyklé míře. Práci navrhuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Využití literatury B 8/10
Formální zpracování práce C 15/20
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Splnění zadání A 50/50
Navrhovaná známka
A
Body
93

Posudek oponenta

Neužil, Tomáš

V úvodu práce student provedl rozbor používaných druhů podvozků a jejich pohonů. Tato část obsahuje také popis snímačů, které je možno využít pro navigaci robotického podvozku Ryder. V druhé části (kapitola 5) se student věnuje popisu konstrukce mobilního robotu s Ackermanovým podvozkem. Jsou zde uvedeny modifikace podvozku s ohledem na mechanickou konstrukci zvolených snímačů. Jsou zde také uvedena bloková schémata, na nichž je zobrazen napájecí systém, který je řešen paralelním spojením LiPoL baterií. V závěru druhé části jsou uvedena měření sil nutných k otočení kol a rozjezdu robotu. Součástí práce jsou velmi pečlivě vytvořené grafické přílohy. Zadání bakalářské práce považuji za časově a odborně nepříliš náročné. Student toto zadání splnil a prokázal tím bakalářské schopnosti. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 19/20
Odborná úroveň práce B 40/50
Formální zpracování práce D 6/10
Interpretace výsledků a jejich diskuse C 15/20
Navrhovaná známka
B
Body
80

Otázky

eVSKP id 13759