MARTINÁKOVÁ, J. Studie zabezpečení zakázky se zaměřením na celní problematiku v podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Jurová, Marie

Diplomantka pracovala s cíleným zaujetím pro vybranou oblast řešení. Zajímala se i okolí podnikatelského subjektu a popsala vazby do řešené oblasti. Daná problematika propojuje manažérsko podnikatelské přístupy s legislativními podmínkami, což považujui za klad práce.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B V průběhu druhého roku magisterského studia iniciativně a zodpovědně pracovala na splnění stanovených cílů.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Postup řešení odpovídá podmínkám vybraného podnikatelského subjektu, který obchoduje jak s dodavateli, tak i se zákazníky globalizované prostředí za daných legislativních i ekonomických podmínek.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B Interpretace dosažených výsledků je na dobré úrovni, diplomantka má zkušenosti z praxe obchodování podniků.
Praktická využitelnost výsledků A Předložené výsledky jsou praxí využitelné. Rychle je možno je zavést do podnikových podmínek.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A Použitá terminologie, grafická a odborná jazyková úroveň splnila požadavky inženýrské práce v daném oboru.
Práce s informačními zdroji, včetně citací A Pracovala 22 literárním i zdroji včetně podnikových materiálů. Inspirovala i postupy, uvedenými v originálním jazyce autora.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Denková, Jana

Diplomová práce je zpracována na velmi vysoké úrovni. Autorka zvolila tradiční strukturu práce, tj. rozdělení na teoretickou a praktickou část. Vzhledem k tématu je nutné ocenit, že teoretická východiska jsou stručná, ale na druhé straně představují potřebný základ pro analytickou a návrhovou část. Těžiště práce ovšem spočívá právě v části praktické. Použitá terminologie i odborná jazyková úroveň zcela splňují požadavky na zpracování diplomové práce. Po praktické stránce tato diplomová práce splňuje všechny předpoklady a považuji za prospěšné a účelné konzultovat její závěry s vedením společnosti. Dále je nutné vyzdvihnout bohatý seznam zdrojů, ze kterých byly poznatky čerpány. Ty byly doplněny nejen o interní zdroje společnosti, ale zejména o velmi cenné zdroje vlastní, svědčící o erudovanosti autorky. Vzhledem k výše uvedenému a skutečnosti, že autorka splnila cíle práce, doporučuji tuto diplomovou práci k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 67202