ČERVENKOVÁ, J. Analýza spokojenosti zákazníků a návrhy opatření na zvýšení její úrovně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Chalupský, Vladimír

Předložená práce je zpracovaná na dobré úrovni, vychází ze soudobých poznatků o způsobech analýzy spokojenosti zákazníků a z adekvátních metod. Návrhová část obsahuje řadu námětů na opatření, směřujících ke zvýšení spokojenosti zákazníků se službami analyzované CK, tyto ale mnohdy postrádají hlubší propracovanost. Do rozpravy mám tyto otázky: V čem vidíte přínos internetových stránek pro zvýšení spokojenosti zákazníků? Jak ji lze prostřednictvím internetových stránek ovlivnit?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Stanovené cíle - provedení analýzy spokojenosti zákazníků se službami CK a navržení opatření k jejímu zvýšení byly splněny s určitými nedostatky, uvedenými v dalším textu posudku.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Analytické metody, použité pro poznání úrovně spokojenosti zákazníků byly zvoleny dobře - metoda SERVQUAL patří k nejpropracovanějším metodám, analýza pomocí NPS a matice spokojenost - důležitost vhodně doplňuje spektrum informací, které lze získat.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C Autorka nedokázala využít potenciál zvolených metod do všech důsledků - metodika SERVQUAL dává možnost daleko podrobnějších vhledů do názorů zákazníků, týkajících se spokojenosti a faktorů, které ji ovlivňují. Obdobně matice spokojenost - důležitost dává prostor pro podrobnější analýzu názorového spektra zákazníků.
Praktická využitelnost výsledků C Návrhová část obsahuje řadu doporučení, jejímu praktickému využití chybí větší propracovanost návrhů.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A Bez připomínek
Práce s informačními zdroji, včetně citací A Autorka pracovala s adekvátními informačními zdroji, využila jak sekundární, tak primární výzkum - a to odpovídajícím způsobem.
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Šupová, Ivana

V této diplomové práci bylo dosaženo stanovených cílů. Struktura práce je stanovena vhodným způsobem. Použité metody jsou vhodně zvolené a dostatečně zpracované. Návrhy, které byly stanoveny na základě zjištěných nedostatků jsou realizovatelné a velmi přínosné.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 67203