ŠTEFLOVÁ, J. Strategie diferenciace malého podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Koráb, Vojtěch

Jedná se o kvalitně zpracovanou diplomovou práci. Výsledky obsažené v diplomové práci se dají uplatnit v malém podniku při stanovení strategie diferenciace. Pro práci nestanovuji žádné doplňující otázky.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Stanovené cíle byly v diplomové práci splněny.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Přístup k řešení je správný. Pro stanovení strategie diferenciace malého podniku byly zvoleny odpovídající metody.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A Studentka je schopná interpretovat dosažené výsledky.
Praktická využitelnost výsledků A Dosažené výsledky mají vysoký praktický dopad.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A Formálě i graficky je práce na vysoké úrovni.
Práce s informačními zdroji, včetně citací A Práce má kvalitní seznam literatury se kterou doplomantka v textu též pracovala a citovala ji.
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Bečvářová, Soňa

Autorka splnila cíl své diplomové práce navrhnout strategii diferenciace malého podniku na základě analýz makroekonomického a mikroekonomického prostředí a na základě SWOT analýzy. Konkrétně se jedná o strategii pro založení restaurace přátelské k dětem ve městě Litomyšli. Práce je rozsáhlá, velmi detailně zpracovaná jak ve své analytické tak i praktické části. V praktické části se autorka věnuje návrhu plánu poskytovaných služeb restaurace, návrhu marketingového plánu, plánu lidských zdrojů, finančního plánu a správně je v této části zařazen také síťový diagram ukazující časovou náročnost zavedení navržené strategie. Dále se autorka v této části podrobně věnuje identifikaci a eliminaci možných rizik spojených s implementací navržené strategie a na závěr předkládá návrhy možného rozvoje restaurace do budoucnosti. Celá práce je doplněna o přehledné tabulky a grafy. Rozsah použitých knižních a elektronických zdrojů vypovídá o tom, že autorka věnovala přípravě podkladů pro tuto práci mnoho úsilí a času.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 67052