SUPERATOVÁ, A. POROVNÁNÍ TRŽNÍCH CEN BYTŮ S CENAMI ZJIŠTĚNÝMI POROVNÁVACÍM ZPŮSOBEM PODLE OCEŇOVACÍCH PŘEDPISŮ [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Weigel, Lubomír

1. V průběhu práce postupovala doktorandka iniciativně, samostatně a systematicky. Její doktorská disertační práce má včetně přílohy č. 1 s cenovou databází celkem 274 stran, po věcné i formální stránce je úplná, obsahově správná a přináší nové poznatky i nový přístup k oceňování bytů dle oceňovacího předpisu. 2. Disertační práce je bezpochyby aktuální svou analýzou stávajícího stavu oceňování bytů, a také svou rozsáhlou databází o cenách bytů v městě Brně. Svými výsledky a novým přístupem k oceňování bytů je přínosná jak pro teorii a vědu, tak i pro znaleckou praxi a pro odbornou výuku znalců. Nabízí se i její využití jako zpětné vazby pro legislativce ve věci úvah a podnětů o výstižnosti zjištěných cen bytů podle současného oceňovacího předpisu. 3. Disertační práce zcela naplnila zadání, splnila stanovené cíle a její zpracování je metodicky příkladné. Části disertační práce byly, resp. ještě budou, publikovány v časopise Soudní inženýrství. 4. Doktorandka podle mého názoru odevzdala nadstandardní a využitelnou disertační práci na vysoké odborné úrovni a jednoznačně prokázala, že je schopna samostatné činnosti v oblasti vědy, výzkumu a vývoje. 5. Na základě výše uvedeného si dovoluji uzavřít, že doktorandka Ing. Alena Superatová splnila podmínku § 47, odst. 4 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a proto doporučuji, aby jí byl po úspěšné obhajobě doktorské disertační práce udělen akademický titul „doktor“ (Ph.D.).

Navrhovaná známka

Posudek oponenta

Bradáč, Albert

Disertační práce obsahuje všechny požadované části, včetně seznamu literatury. Doporučuji, aby při obhajobě byly předloženy publikace autorky, jejichž přehled není uveden v diseratqci ani v tezích. Práce splňuje požadavky § 47 odst. 4 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách, a proto ji doporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka

Otázky

Abraham, Karel

Předložená disertační práce má zajímavé téma, je perfektně zpracována, zvolené téma je aktuální, konkrétně zaměřené a vykazuje jednoznačné, nové a správné závěry. Přiloženou disertační práci doporučuji přijmout k obhajobě.

Navrhovaná známka

eVSKP id 68206