PEŇÁK, M. Integrita povrchu vyráběné součásti pro sanitární techniku a možnosti zlepšování její kvality [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Píška, Miroslav

Výborná práce studenta s hlubokými teoretickými i praktickými interdisciplinárními znalostmi dané tématiky. Řešení obsahuje závěry aplikovatelné v konkurenceschopné výrobě. Vysoká samostatnost řešení, pravidelné odborné konzultace, relevantní závěry. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Humár, Anton

Pojetí bakalářské práce vychází z dobrých znalostí aplikací soudobých vzorů řešení dané problematiky, uchazeč prostudoval a ve své práci využil poznatky získané studiem odpovídajícího souboru dostupné odborné literatury (10 literárních odkazů: odborné publikace, Internet). Velmi lze ocenit kvalitní přílohy - snímky z elektronového rastrovacího mikroskopu a plošné a bodové analýzy prvků. První kapitola bakalářské práce se zabývá rozborem současné technologie výroby těles vodovodních baterií (materiál - mosaz, odlévání do trvalých kovových forem, vady odlitku, vměstky, horké trhliny, bubliny a bodliny, staženiny, nedolití, strupovitost). Hodnocení odlitků není omezeno pouze na odlitky z mosazi, ale zabývá se i odlitky z jiných materiálů (bronzy, slitiny hliníku, litina, lité oceli). Druhá kapitola je zaměřena na analýzu těl vodovodních baterií vybraného výrobce (výběr vzorků k analýze, vizuální identifikace vady, chemické složení, identifikace vady pomocí elektronového rastrovacího mikroskopu, bodová a plošná analýza chemických prvků. Ve třetí, závěrečné kapitole je provedeno kompletní vyhodnocení získaných poznatků. Práce je napsána dobrou češtinou, bez gramatických chyb, formální chyby se vyskytují pouze ojediněle, např. chybějí mezery mezi číselnou hodnotou a jednotkou - 1,5%, 3% (str. 14), Ni = 12um a Cr = 0,3um (str. 19), 100um (str. 22).

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání C
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací C
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 66014