DMYTRYSZYN, M. Možnosti využití ekonomického informačního systému ve společnosti R.S. Aquatech CZ, s. r. o. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Jakubcová, Marie

Bakalářská práce je zaměřena na posouzení a komparaci možností vedení účetnictví vybrané společnosti s akcentem na ekonomické informační systémy. V práci lze pozitivně hodnotit logickou návaznost výběru vhodného ekonomického informačního systému na autorem navržený interní způsob vedení účetnictví. Autor práce neopomněl vyhodnotit přínosy vlastních návrhů. Drobné nedostatky lze spatřovat v postupech zavedení a realizace návrhu. Formální stránka práce je zpracována kvalitně. Práce s literaturou i zpracovaný seznam literatury lze hodnotit pozitivně. Otázka: Autor práce uvádí v subkapitole 4.10, že od 1.7.2013 bude do hlavního pracovního poměru přijat zaměstnanec, který dle harmonogramu realizace povede účetnictví společnosti ve zkušební verzi EIS ABRA G2 do 2.9.2013. Proč nebude využita zkušební neplacená verze po celé období 90 dní? Jak dlouho bude vedeno účetnictví externí firmou? Ať autor popíše postup převodu dat získaných od externí firmy do nového EIS.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Střelka, Martin

Bakalářská práce je napsána tvořivě a s logickou strukturou. Má veškeré předpoklady pro její obhájení už jen proto, že bude v praxi akceptována a informační systém bude na základě závěru práce zaveden.Doporučil bych pouze v teoretické části str. 21 čl. 2.1.8 doplnit zákonné termíny úschovy účetních písemností plynoucí ze zákona o DPH - daňové doklady 10 let a mzdové doklady 30 let.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 66043