HALTUF, M. Snímače polohy s procesorem AVR [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Žalud, Luděk

Student měl za úkol navrhnout a prakticky realizovat elektronický modul pro měření natočení mobilního robotu. Student se seznámil s principy měření pozice inerciálními technikami a na základě geomagnetického pole Země. Tyto má popsány v teoretické části své práce. Vzhledem k technickým problémům byla práce zúžena na jediný snímač - MEMS gyroskop. Student dokázal poměrně úspěšně navrhnout celý modul, včetně výběru součástek. Problémy nastaly při praktické realizaci, kdy se studentovi nepodařilo předvést plně funkční modul. To přičítám mimo jiné nižší četnosti konzultací a nerovnoměrnému rozdělení práce během semestru. Přes uvedené výtky doporučuji práci k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání D 30/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) D 12/20
Formální zpracování práce B 17/20
Využití literatury B 8/10
Navrhovaná známka
D
Body
67

Posudek oponenta

Burian, František

Zadání, s cílem vytvořit snímač polohy na základě měření dat z gyroskopu předpokládá středně vysokou časovou i odbornou zátěž studenta, zaměřenou zejména na vývoj hardware i programového vybavení. Student v práci rozumným způsobem probírá metody přístupu k řešení problému, nacházející se v literatuře, která je velmi dobře citována dle norem. Soudě dle citací má student dobré znalosti problematiky, získané převážně z literatury. Vzhledem k tomu, že není dokončen firmware uvnitř řídícího procesoru, což bylo okomentováno v závěru práce studentem slovy "komunikace v některých případech nepracuje na 100% správně" soudím, že této práci nevěnoval potřebný čas, nebo nedostatečně konzultoval problematiku s vedoucím v průběhu řešení práce. Práce jednoznačně značí o dobrých konstrukčních schopnostech bakaláře. Práci lze označit za původní, vzhledem k realizovanému hardware a proto ji doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání E 10/20
Odborná úroveň práce C 37/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse C 15/20
Formální zpracování práce C 7/10
Navrhovaná známka
D
Body
69

Otázky

eVSKP id 13777