NAVRÁTIL, Z. Gravitační válečková trať pro dopravu kusového materiálu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Kašpárek, Jaroslav

Bakalářská práce je z hlediska formálnosti a technického zpracování na nízké úrovni zpracování. Student se snaží v práci navrhnout gravitační válečkovou trať pro dopravu lehkého materiálu. Správně je uvažováno s modulárním skládáním tratě po sekcích. V několika důležitých parametrech student popisuje předpoklady správného chodu tratě. V práci se vyskytuje mnoho formálních chyb, které snižují kvalitu textové práce, ikdyž nemají zásadní vliv na výsledky výpočtů. Jsou to především nejednotnost značení (str. 23 a 24), grafická úprava (str. 15 a 18), nejednoznačnost v hodnocení a při výběrech a složitost vyjadřování při popisu funkce (str. 9, 11, 14, 22, 25). Ve výkresové dokumentaci jsou splněny požadavky zadání, ikdyž i zde se vyskytují nepřesnosti převážně formálního charakteru. Celkově dílo splňuje požadavky zadání a student prokázal schopnost tvorby samostatné práce, proto jej doporučuji k obhajobě. Otázky pro studenta: 1) Na str. 19 máte jednu z fyzikálních veličin hustotu železa. Mohl byste upřesnit, jaký je rozdíl mezi železem a ocelí a načrtnout diagram Fe-Fe3C? 2) Mohl byste slovně popsat konstrukci vámi navrhnutého válečku a ekonomicky ho zhodnotit?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita D
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry E
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti C
Grafická, stylistická úprava a pravopis E
Práce s literaturou včetně citací C
Samostatnost studenta při zpracování tématu E
Navrhovaná známka
D

Posudek oponenta

Pokorný, Přemysl

Předložená bakalářská práce se zabývá konstrukčním návrhem gravitační válečkové tratě pro dopravu krabic. Cílem práce bylo vypracování technické zprávy s návrhem hlavních rozměrů, provedením funkčních výpočtů, pevnostního výpočtu osy válečku a provedení částečné výkresové dokumentace. Práce působí na první pohled velmi úpravně. Práce obsahuje všechny nezbytně nutné výpočty a několik velmi strohých nákresů. Práce naprosto postrádá jakýkoliv popis řešení jednotlivých kostrukčních detailů tratě. Podobně minimalistickým dojmem působí i přiložená výkresová dokumentace. Práce sice splňuje požadavky zadání, ale její celkovou úroveň lze hodnotit jako podprůměrnou.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání E
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod D
Vlastní přínos a originalita E
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry D
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii E
Logické uspořádání práce a formální náležitosti C
Grafická, stylistická úprava a pravopis C
Práce s literaturou včetně citací D
Navrhovaná známka
E

Otázky

eVSKP id 9599