ZECHMEISTEROVÁ, L. Faktory ovlivňující kvalitu červeného vína [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Omelková, Jiřina

Přístup diplomantky byl konstruktivní a tvůrčí jak ve fázi přípravy metodiky, tak i ve fázi vlastní realizace. Téma diplomové práce si navrhla sama. Výborné organizační schopnosti prokázala při poměrně časově náročné práci v laboratoři s mikrobiologickým materiálem. Při zpracování naměřených dat projevila smysl pro jednoduchost a názornost, jejímž výsledkem je přehledné uspořádání naměřených dat a interpretace výsledků.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Využívání konzultací při řešení práce A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Kvalita zpracování výsledků A
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Vránová, Dana

Práce je věnována zajímavé problematice vzájemných vztahů mikroorganismů, které se promítají na finální kvalitě vína. Tato problematika ještě není dostatečně prozkoumána, takže výsledky jsou pro technologii výroby vína cenným přínosem. Po stránce obsahové je práce na dobré úrovni, po stránce formální zde nacházím překlepy a někdy nejasné formulace(viz str. 14 ), na str. 10 je váhové množství vyjádřeno v jednotkách g/hl ,což nejsou jednotky SI.Tyto chyby nesnižují úroveň práce, takže navrhuji ji hodnotit výborně/A

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Využití literatury a její citace B
Úroveň jazykového zpracování B
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 8477