ZECHMEISTEROVÁ, L. Faktory ovlivňující kvalitu červeného vína [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2008.
Přístup diplomantky byl konstruktivní a tvůrčí jak ve fázi přípravy metodiky, tak i ve fázi vlastní realizace. Téma diplomové práce si navrhla sama. Výborné organizační schopnosti prokázala při poměrně časově náročné práci v laboratoři s mikrobiologickým materiálem. Při zpracování naměřených dat projevila smysl pro jednoduchost a názornost, jejímž výsledkem je přehledné uspořádání naměřených dat a interpretace výsledků.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Studium literatury a její zpracování | A | ||
Využití poznatků z literatury | A | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | A | ||
Využívání konzultací při řešení práce | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A |
Práce je věnována zajímavé problematice vzájemných vztahů mikroorganismů, které se promítají na finální kvalitě vína. Tato problematika ještě není dostatečně prozkoumána, takže výsledky jsou pro technologii výroby vína cenným přínosem. Po stránce obsahové je práce na dobré úrovni, po stránce formální zde nacházím překlepy a někdy nejasné formulace(viz str. 14 ), na str. 10 je váhové množství vyjádřeno v jednotkách g/hl ,což nejsou jednotky SI.Tyto chyby nesnižují úroveň práce, takže navrhuji ji hodnotit výborně/A
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Logické členění práce | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | B | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Využití literatury a její citace | B | ||
Úroveň jazykového zpracování | B | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A |
eVSKP id 8477