MAZÁNEK, D. Generátory měřicích signálů sin220 T a sin22T [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Říčný, Václav

Diplomovou práci Bc. Davida Mazánka hodnotím jako kvalitní. Diplomant splnil podmínky zadání v plném rozsahu. Jeho diplomová práce je logicky uspořádána a je kvalitní i po formální stránce. Má odpovídající rozsah a autor se vyjadřuje, až na drobné výjimky, technicky přesně. Bc. David Mazánek byl v průběhu řešení diplomové práce velmi aktivní. Docházel na konzultace poměrně často, dobře připraven a pouze s konkrétními dotazy. Prokázal velmi dobré teoretické znalosti i potřebnou kreativitu pro tvůrčí inženýrskou práci.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 48/50
Formální zpracování práce B 16/20
Využití literatury A 9/10
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 19/20
Navrhovaná známka
A
Body
92

Posudek oponenta

Slanina, Martin

Bc. David Mazánek vypracoval kvalitní diplomovou práci. Požadavky zadání splnil v plném rozsahu. Navržená koncepce obou generátorů je správná a zřejmě funkční. Diplomant používá v zapojení moderní integrované obvody. Jeho diplomová práce má odpovídající rozsah (74 stran) a je logicky členěna. Diplomant používá, s malými výjimkami, správnou odbornou terminologii. V práci jsem nenašel závažné technické nedostatky. Oceňuji jeho pokus o vyjádření přesnosti generace obálkové funkce obou generátorů. Drobné nepřesnosti spadají zřejmě na vrub dosud malé publikační zkušenosti autora a velmi dobrou úroveň práce příliš neoslabují. Formální zpracování práce je spíše průměrné (drobné překlepy, indexy psané často v úrovni znaků, chybějící číslování některých vztahů, absence odvolávek na použitou literaturu apod.). Přesto diplomant prokázal, že má velmi dobré znalosti a je schopen samostatného inženýrské práce.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 19/20
Odborná úroveň práce A 45/50
Formální zpracování práce C 7/10
Interpretace výsledků a jejich diskuse B 17/20
Navrhovaná známka
B
Body
88

Otázky

eVSKP id 8907