PODIVÍN, L. Řízení mobilního robotu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Lebeda, Ondřej

Student se v rámci své bakalářské práce zabýval řízením mobilního kolového robotu. Cílem bylo navrhnout a realizovat řízení robotu dovolující jeho bezpečný autonomní přesun. Student plně pokryl zadání a navíc projekt samostatně rozšílil. Struktura předložené práce je logická a výstižná. Odpovídá tak pracovnímu postupu studenta při řešení. Formální zpracování je na vysoké úrovni převyšující požadavky. Student při své práci hojně využíval literatury a dokázal ji použít k dosažení svého cíle. Během pravidelných konzultací měl student vždy kladný přístup a byl i přínosem pro celou projektovou skupinu. Jeho přístup k práci byl příkladný s vysokou mírou samostatnosti, invence a již nyní i profesionality.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce A 20/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
100

Posudek oponenta

Hrabec, Jakub

Tématem předložené práce je problematika řízení mobilního robotu. Zadání bylo zcela splněno (dokonce rozšířeno), až na použití GPS přijímače pro řízení robotu. To však bylo způsobeno nedostupností potřebného softwarového modulu. Práce je velmi kvalitně zpracována, je sestavena v logickém sledu a rozsah kapitol odpovídá jejich důležitosti. Po stránce jazykové je práce na výborné úrovni, počet chyb v textu je velmi malý a limitně se blíží k nule. Typografická a formální stránka podtrhuje vysokou kvalitu předložené práce. Jediná výtka směřuje k chybějícímu znaménku násobení v odvozených jednotkách (např. ms^{-1} místo m.s^{-1}). Domnívám se, že autor projevil výbornou schopnost technického, ne-li inženýrského, myšlení a doporučuji práci k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 50/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 20/20
Formální zpracování práce A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
100

Otázky

eVSKP id 13761