HUDEČEK, P. Studie porovnání efektivnosti přípravy výroby vybraných produktů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Jurová, Marie

Student pracoval systematicky po celý závěrečný ročník bakalářského studia. Konzultoval s dobrou přípravou k odstraňování vzniklých problémů řešení. Kladem práce je zvolený přístup k realizaci nového zboží pro vybraný segment poptávky na trzích.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Cíl byl naplněn. Bakalářská práce naplněním cíle se může stát základem pro samostatné podnikání
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Kroky řešení se dotýkají jak technické stránky uvažovaného výrobku, tak i možností realizace poptávky na trzích. Bylo splněno heslo"nejdříve prodej a pak vyráběj"
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B Závěry vedou k dobrému zavedení do výrobního procesu včetně technické přípravy výroby.
Praktická využitelnost výsledků A Základ pro samostatné podnikání a splnění poptávky u zákazníků po daném zboží
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A Textová část je vhodně doplněna obrázky, grafy i přílohami. Odpovídá požadavkům na vysokoškolskou práci.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Práci student sestavil na základě 9ti literárních zdrojů.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Vincour, Jiří

Závěrečná práce studenta Petra Hudečka ukazuje skvělé zvládnutí nejen obecné teoretické stránky věci, ale ( a to bych vyzdvyhl především) i praktického náhledu na celou cestu konkrétního výrobku od první myšlenky až po distribuci k zákazníkům. Z práce je patrný promyšlený přístup k celé problematice, schopnost analýzy i syntézy zjištěných poznatků. Velice mne zaujala vyzrálost a zkušenost, se kterou přistupuje Petr Hudeček především k poslednímu článku celého řetězu - tedy k prodeji a následnému užívání produktu zákazníkem. Jedinou připomínku, resp. doporučení, které bych k práci měl, je absence důkladnějšího průzkumu trhu, analýza reálné poptávky a orientace na jiné trhy.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 65232