WAGNER, M. Návrh marketingové strategie společnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Chalupský, Vladimír

Autor zpracoval práci, která svým zaměřením - návrh strategie (a nakonec i rozsahem) převyšuje běžné nároky na bakalářskou práci. Autor prokázal schopnost nalézt vhodné zdroje informací, připravit a provést dotazníkové šetření, interpretovat získané výsledky a navrhnout řadu námětů pro opatření, směřující ke zvýšení úrovně využití marketingových nástrojů.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Formulace cíle práce je v práci samotné na několika místech, přičemž jednotlivé formulace se od sebe liší (srovnej vymezení cílů na str. 14 a na str.79) - přesto lze konstatovat, že cíle svým zaměřením odpovídají požadavkům na tento druh prací kladeným. Cíle považuji za splněné.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Autor použil širokou škálu metod, pomocí nichž analyzoval postavení realitní kanceláře "Majesty reality, s.r.o.". Metody jsou adekvátně zvolené, v některých případech jsou "nad rámec" očekávané podrobnosti (viz snaha o vyrovnání časové řady prodejů exponenciální křivkou v situaci, kdy počty prodejů se v jednotlivých letech pohybují v rozmezí jednotek).
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A Autor dokázal precizně formulovat závěry z dostupných zdrojů, interpretace získaných poznatků je na profesionální úrovni. Kladně hodnotím autorovu snahu o zařazení získaných výsledků do širších souvislostí - viz interpretaci dosaženého skóre NPS
Praktická využitelnost výsledků A Návrhová část je bohatá na náměty, velmi dobře hodnotím snahu o dotažení návrhů i do podoby měřitelných ukazatelů (finance, termíny). Navržená opatření směřují do oblastí s vysokým potenciálním přínosem pro firmu.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A Práce je logicky uspořádaná, formální náležitosti jsou dodržené podle stanovených pravidel, terminologie odpovídá očekávané úrovni - bez připomínek
Práce s informačními zdroji, včetně citací A I po této stránce je práce velmi dobře zpracovaná.
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Sudický, Jozef

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

eVSKP id 65019