REZEK, P. Bateriově napájený analogový datalogger [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Bradáč, Zdeněk

Student navrhnul a realizoval programové vybavení a elektroniku bateriově napájeného koncetrátoru dat. V rámci diplomové práce student navrhnul obvodové řešení koncentrátoru a dále DPS. Vyrobené DPS osadil a oživil a otestoval jejich funkčnost. Realizovaný koncentrátor dat student vybavil nezbytným programovým vybavením ve formě firmware a obslužného programu pro PC. Je nutné ocenit implementaci souborového systému FAT na flash kartě SD a zachování přenositelnosti flash karty do běžných OS PC. Student pracoval samostatně s konzultacemi vedoucího a řešení práce svědčí o inženýrských schopnostech studenta. V odevzdané práci je bohužel výrazný nedostatek ve formě jen velmi omezeného citování literárních odkazů v textu (hlavně u přejaté grafiky). Pouhé přiložení seznamu použité literatury nemůže být považováno za korektní práci s literaturou a jejím využíváním. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání B 40/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce D 12/20
Využití literatury C 7/10
Navrhovaná známka
C
Body
79

Posudek oponenta

Kučera, Pavel

Vypracovaná diplomová práce splňuje požadavky uvedené v zadání. Diplomant vytvořil inženýrské dílo a prokázal tak svoje schopnosti a dovednosti. Ve formální oblasti se však dopustil, nejspíš z nedbalosti, mnoha prohřešků proti autorskému zákonu. Zejména při "přejímání" katalogových údajů, zvláště pak obrázků. Například obrázky na stranách 15, 19, 20, 22, 24 ... nejsou dílem diplomanta; tento je pouze převzal a neuvedl citaci, jak to vyžaduje autorský zákon. Stejný problém je s katalogovými údaji na stranách 11, 14, 15, 16, 18... Na druhou stranu obsahuje práce celou řadu dalších převzatých prací, které diplomant cituje či parafrázuje správně. Z toho usuzuji, že se nejdná o úmysl, ale o nedopatření. Na základě této skutečnosti a s přihlédnutím k dalším nedostatkům diplomanta v odborné oblasti (viz přiložené otázky), hodnotím práci jako velmi dobrou.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce B 40/50
Formální zpracování práce E 5/10
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 20/20
Navrhovaná známka
B
Body
85

Otázky

eVSKP id 12685