HALBICH, V. Pohybový senzor s identifikací [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Fedra, Zbyněk

Úkolem pana Halbicha bylo navrhnout a implementovat demonstrační aplikaci pro RF sensor modul, využívající souběžné funkce detekce pohybu a digitální rádiové komunikace. V projektu využívá interního transceiveru metodou, které v daném kontextu dosud nebyla použita ani řádně testována. Diplomant pracoval svědomitě a iniciativně, projektu věnoval velké množství času a pravidelně konzultoval svůj postup. Dokázal k aplikaci přistupovat z pohledu RF i software problematiky, byl inovativní v řešení objevených problémů i tvorbě testovacích metrik. Nedostatky práce jsem shledal pouze formální, a to v úpravě a slohu konečného textu a kultuře zdrojového kódu. Výsledná realizace splňuje všechny požadavky zadání a její část, zpracovaná jako znovupoužitelná knihovna, může najít uplatnění v řadě dalších projektů. Práce také identifikuje možné problémy modulu a nabízí tak podněty k další vývojové aktivitě. Posudek zpracoval odborný vedoucí diplomové práce Ing. Josef Nevrlý.

Navrhovaná známka
A
Body
92

Posudek oponenta

Matěj, Zdeněk

Autor vypracoval práci „Pohybový senzor s identifikací“ v souladu se zadáním. V části testování by práce mohla být podrobnější. Práce se jeví komplexním dojmem a je patrné, že problematika byla dostatečně prostudována. Chybí mi však diskuze nad ostatními dostupnými senzory a jejich parametry. Po formální stránce se v práci objevují chyby. Na některých místech práce chybí citace. Navzdory výše uvedeným výtkám, práce splňuje požadavky na diplomovou práci, a proto ji doporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka
C
Body
75

Otázky

eVSKP id 65676