FRELICH, M. Zařízení pro měření a zobrazování sportovních výsledků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Frýza, Tomáš

Diplomant pracoval na vlastním zadání z oblasti aplikace mikroprocesorového řízení při měření, zobrazování a uchovávání dat při sportovních akcích. Diplomant pracoval na projektu v rámci zaměstnání (praxe) ve firmě EAL&TIA se sídlem v Třebíči. Diplomant se v letním semestru zúčastnil studentské soutěže EEICT 2013, kde v kategorii M1 Elektronika a komunikace obsadil první místo. (V komisi zasedali kromě zástupců FEKT, také zástupci 5 firem, viz http://www.feec.vutbr.cz/EEICT/2013/vysledky.html.) Výstupy diplomové práce byly zaslány k publikování do elektronického časopisu Elektrorevue; v současné době (červen 2013) probíhá recenzní řízení. Diplomant řešil dílčí problémy samostatně a prokázal širokou oblast svých schopností a znalostí. Zařízení, specifikováno v zadání diplomové práce je plně funkční a bylo prakticky testováno v rámci konzultací a soutěže EEICT 2013. Diplomant vypracoval dvě verze své práce: veřejnou, která neobsahuje detailní podklady pro výrobu zařízení a zdrojové kódy programů a verzi tajnou, která je kompletní.

Navrhovaná známka
A
Body
98

Posudek oponenta

Zelinka, Petr

Diplomová práce je na velmi dobré odborné úrovni, diplomant prokázal schopnost samostatné inženýrské tvůrčí činnosti. Realizovaný systém je přehledně popsán při dodržení obvyklých požadavků na náležitosti technické dokumentace. Menší výtku lze vznést k přílišné stručnosti úvodních kapitol. Chybí zde např. podrobnější popis vyšších vrstev použitého komunikačního stacku nad fyzickou vrstvou RS485 či uvedení, kterým z protokolů rodiny 802.11 komunikují použité bezdrátové moduly XBee. Formální úroveň práce je dobrá.

Navrhovaná známka
A
Body
96

Otázky

eVSKP id 65674