RŮČKA, M. Koncepční popis návrhu korečkového elevátoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Jonák, Martin

Bakalářská práce je rešeršního typu a obsahuje vhodně zpracovaný koncepční popis návrhu korečkového elevátoru. V práci jsou uvedeny dva způsoby funkčního výpočtu dle dvou běžně dostupných literatur a rovněž je zde proveden jednoduchý srovnávací výpočet. Práce je členěna přehledně a logicky. Studentovi vytýkám místy nevhodně zvolené termíny a slovosled v některých větách (například na straně 40, nebo 43). Nicméně, i přes výše zmíněné drobné nedostatky považuji práci za kvalitně zpracovanou a doporučuji ji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Škopán, Miroslav

Předložená bakalářská práce je členěna vcelku logicky a přehledně. Při své práci autor využíval zejména běžných znalostí získaných v průběhu svého studia, ale také znalostí získaných jiným způsobem (zejména internet, studium odborné literatury k tématu zadání). Jedná se o práci spíše rešeršního charakteru, jejímž cílem bylo vytvořit popis postupu návrhu korečkových elevátorů , který by měl sloužit jako podklad pro výuku. Práce je členěna do dvou základních kapitol - první obsahuje popis konstrukcí korečkových elevátorů, druhá postup funkčního výpočtu. V práci se však p. Růčka nevyhnul několika drobným chybám formálního i věcného charakteru: - drobné přepisy a gramatické chyby, - nevhodný text v úvodu, - v práci je nevhodně uveden její cíl až v závěru, - v práci postrádám použití novější literatury jako podklad výpočtu (např. Polák,J. a kol.:Dopravní a manipulační zařízení II. VŠB-TUO, 2003), - při zjištěném rozdílu výsledků výpočtu dle dvou odlišných zdrojů (str. 43) by bylo vhodné doplnit práci o výpočet dle dalšího jednoho až dvou zdrojů (včetně zahraničních), aby bylo možno objektivněji porovnat výsledky. Dále postrádám porovnání s realizovanými elevátory, jejichž data jsou dostupná na internetu (např. firma TAURUS s.r.o, Chrudim). Předložená práce má i přes některé drobné chyby jak věcného tak formálního charakteru celkově solidní úroveň a je plně v souladu se zadáním. Martin Růčka tak ve své bakalářské práci prokázal odpovídající znalosti studovaného oboru a tím i schopnost budoucí samostatné práce či pokračování v dalším stupni studia.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod C
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti C
Práce s literaturou včetně citací D
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 64145