MATULOVÁ, L. Vzdělávací centrum ZOO Brno - Bystrc [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Boháč, Ivo

Výrazným povahovým rysem studentky, který se projevoval v průběhu práce a který lze rovněž vystopovat v prezentovaném výsledném řešení, je určitá ambicióznost, záměr vepsat do řešeného území sebe sama. Je ovšem třeba říci, že se tato snaha projevuje většinou kultivovaně a přináší výsledky s vysokým stupněm propracovanosti, navíc podložené základní filozofií navrhované koncepce. Dalšími rysy přístupu studentky ke zpracování zadaného úkolu jsou pracovní nasazení od samého počátku, poctivost a svědomitost, se kterými se autorka pouští do řešení tématu. Zároveň prokázala schopnost pracovat v reálném čase – správně rozvrhnout vyměřený časový limit do potřebných úseků s vědomím termínu dokončení díla. Studentka se ujala řešeného tématu osobitým a svérázným způsobem. Za nesporný klad koncepčního přístupu lze považovat odvahu vstoupit do řešeného území s návrhem jasně odrážejícím principy soudobého architektonického výraz, což může být v daném prostředí určitým oživením. Výsledkem je velice zdařilý návrh řešení s velmi kultivovaným architektonickým projevem, prokazující schopnost autorky úspěšně postoupit do další fáze vlastní odborné přípravy.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Přístup studenta ke zpracování A 95 Studentka prokázala při řešení bakalářské práce samostatnost nezbytnou pro odbornou činnost koncepčního pracovníka, schopnost orientovat se v řešené problematice a správně fázovat jednotlivé kroky vedoucí k řešení úkolu.
Navrhovaná známka
A
Body
95

Posudek oponenta

Pospíšil, Zdeněk

Elegantní návrh prokazující znalost soudobých trendů v navrhování ZOO staveb. Předložená práce je zcela jistě hodnotným a odborně fundovaným materiálem, který může napomoci potenciálnímu investorovi v rozhodování o koncepčních otázkách rozvoje areálu ZOO v Brně – Bystrci.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Urbanistické řešení A Urbanistický koncept je jasný, čistý, logický, respektující potřeby a požadavky investora na straně jedné, na straně druhé prokazující dostatečnou dávku invence a tvůrčí odvahy.
Architektonické řešení A Návrh přetavuje dnešní nevýraznou až nudnou tvář objektu do podoby navýsost soudobé, s uplatněním moderního architektonického slovníku.
Provozní řešení B I když je výsledný návrh poněkud determinován možnostmi přestavby stávajícího objektu a požadavky konkrétního uživatele – investora, přesto nabízí poměrně komfortní program takto specifického vzdělávacího centra se zajištěním všech potřebných provozních částí a vazeb.
Technicko konstrukční řešení A Základem je logické využití nosné konstrukční struktury původního objektu.
Formální úroveň A Osobitý grafický projev vycházející z kombinace počítačové grafiky s tradičními grafickými technikami vytváří jedinečnou nezaměnitelnou formu prezentace.
Navrhovaná známka
A
Body
91

Otázky

eVSKP id 64305