SMÍŠEK, R. Reprezentace srdečních cyklů pro následnou klasifikaci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Ronzhina, Marina

Práce je věnována automatické klasifikace EKG snímaných v průběhu experimentů na izolovaných zvířecích srdcích. Konkrétně se jedná o studium vlivu výběru úseku z QRST segmentu na úspěšnost detekce ischemie. Student prostudoval rozsáhlou literaturu z oblasti klinické elektrokardiografie a automatické klasifikace EKG, vytvořil databázi normálních a ischemických úseků EKG, navrhl a otestoval několik klasifikátorů založených na umělé dopředné neuronové síti. Výsledky následně řádně vyhodnotil a porovnal s výsledky jiných autorů. Při návrhu a implementaci algoritmů prokázal schopnost samostatně, aktivně a svědomitě řešit dílčí problémy. K formální stránce práce nemám žádné výhrady. Dílčí výsledky práce byly prezentovány ve studentské soutěži EEICT. Předložená práce splňuje všechny požadavky zadání. Hodnotím ji jako vynikající.

Navrhovaná známka
A
Body
100

Posudek oponenta

Janoušek, Oto

Předkládaná práce přehledně a srozumitelně seznamuje s klasifikací srdečních cyklů neuronovými sítěmi. Z celé práce je patrné studentovo hluboké porozumění zadané problematice, které se odráží jak v smysluplně navržené koncepci teoretického úvodu, tak v samotném návrhu klasifikačních metod. Dosažené výsledky jsou velmi dobře popsány a interpretovány, vysokou kvalitu práce reflektuje i její formální úroveň. Jedinou výhradu mám k ojedinělým nepřesným výkladům pojmů z biologické oblasti. Student práci očividně věnoval mnoho času a práce rozsahem prezentovaných výsledků překračuje běžnou bakalářskou práci. Proto ji hodnotím 99 body.

Navrhovaná známka
A
Body
99

eVSKP id 65427