GAJZLER, J. Mikrovlnné výkonové zesilovače s vysokou účinností - laboratorní úloha [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Urbanec, Tomáš

Student zadání práce splnil částečně. I přes počáteční aktivitu při úvodních částech projektu a při simulacích jeho nasazení v závěrečném roce výrazně pokleslo a tak na měření účinností jednotlivých zesilovačů došlo až v posledním týdnu před odevzdáním práce. Nebylo tak již možné přizpůsobit měřeným výsledkům ekvivalnentní simulační výstupy. Proto z práce není jasné, jakých teoretických účinností měly jednotlivé třídy zesilovače v konkrétních zapojeních dosáhnout. Pro nedostatek času pak bylo úplně upuštěno od realizace automatického měřícího pracoviště pro zkonstruované výkonové zesilovače.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání D 30/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) E 10/20
Formální zpracování práce E 10/20
Využití literatury E 5/10
Navrhovaná známka
E
Body
55

Posudek oponenta

Svačina, Jiří

Zadání práce lze považovat za splněné pouze částečně. Student nejprve teoreticky popsal činnost jednotlivých tříd zesilovačů. Následně tři vybrané typy simuloval a také realizoval. V simulovaných parametrech však chybí průběhy zisku vůči úrovni buzení i závislosti účinnosti na kmitočtu či na velikosti budicího výkonu. Měřené parametry zesilovače tak kromě malosignálových rozptylových parametrů není s čím srovnávat. Z výsledků realizace je tak obtížné vyvozovat nějaké závěry, např. jak je která třída účinná, resp. jak je která realizace úspěšná. Práce obsahuje množství pravopisných a stylistických chyb, nelogické číslování obrázků (str.15) apod. Siumlace zesilovačů jsou nelogicky zařazeny až za samotný experiment. Některá hodnocení výsledků neodpovídají prezentovaným grafům (str. 33). V práci chybí souhrnné grafické srovnání jednotlivých zesilovačů, např. pomocí parametru PAE vůči vstupnímu výkonu. V práci zcela chybí realizace automatického měřicího pracoviště pro měření výkonových zesilovačů požadovaná zadáním.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání D 13/20
Odborná úroveň práce D 30/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse E 10/20
Formální zpracování práce E 5/10
Navrhovaná známka
E
Body
58

Otázky

eVSKP id 8883