DUŠEK, L. Dvojitě vyvážený směšovač – laboratorní přípravek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Vágner, Petr

Student se seznámil se základními typy směšovačů a s jejich důležitými parametry. Na základě těchto poznatků s pomocí vedoucího navrhl způsob a postup měření základních parametrů dvojitě vyváženého směšovače. Dále navrhl zapojení laboratorního připravku, který úspěšně realizoval a proměřil jeho parametry. Výsledek práce je dobře použitelný pro výukové účely, proto považuji práci za splněnou v celém rozsahu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 19/20
Formální zpracování práce A 20/20
Využití literatury A 9/10
Navrhovaná známka
A
Body
98

Posudek oponenta

Baran, Ondřej

Student se zabýval problematikou směšovačů. V úvodu práce rozebral jednotlivé typy směšovačů a uvedl jejich základní parametry a jejich výhody a nevýhody. Jádro práce pak tvoří návrh dvojitě vyváženého směšovače s integrovaným obvodem. Směšovač byl úspěšně realizován s výsledky odpovídajícími předpokladům. Směšovač doplněný o slučovač signálů budou sloužit jako měřící přípravky do laboratorní výuky. Na práci oceňuji propracovanou praktickou část měření na směšovači a názorně vypracovaný návod pro laboratorní úlohu. Po formální stránce je práce v pořádku, splnění požadavků zadání je úplné.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 46/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 20/20
Formální zpracování práce A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
96

eVSKP id 8878