JIŘÍČEK, Z. Návrh anténního systému s kruhovou polarizací pro kmitočtové pásmo 2,4 GHz [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Lukeš, Zbyněk

Student se ve své diplomové práci zabýval návrhem přizpůsobovacích obvodů pro čipové antény v pásmu 2,4 GHz. V teoretickém návrhu se dostatečně zabývá jednak návrhem planárních napáječů a čipových antén. V programu CST MWS ověřil jejich vlastnosti z datasheetu, kde analyzoval 2 doporučené zapojení. Tyto zapojení optimalizoval pro zadaný substrát. Dále vytvořil symetrizační obvod pro použití dvou antén pro příjem kruhové polarizace. Všechny obvody student sám vyrobil, osadil anténami a proměřil impedanční přizpůsobení. Jelikož původně práce měla pomoci při řešení vědeckého projektu UAMT na VUT, ale zadavatel přestal mít o rozbor připojení k obvodu MC1321x zájem, je řešení proto zpracováno pouze teoreticky. Práce je docela dobře po věcném obsahu zpracována dobře, student se věnoval problemu se zájmem a chodil na konzultace pravidelně.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání C 38/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) B 16/20
Formální zpracování práce A 18/20
Využití literatury B 8/10
Navrhovaná známka
B
Body
80

Posudek oponenta

Oliva, Lukáš

Splnění požadavků zadání: Student v práci uceleně zpracoval problematiku související s návrhem přizpůsobovacíh obvodů antén - planárních vedení, typů antén, standardů síťových technologií pro pásmo 2,4 GHz a problematikou antén s kruhovou polarizací. Přizpůsobovací obvody navrhl podle doporučení výrobce antény, realizoval a změřil v několika variantách. Podobně realizoval i čtvrtvlnné vedení pro napájení antény s kruhovou polarizací. Zadání student splnil beze zbytku. Odborná úroveň práce, interpretace výsledků a jejich diskuse: Student v práci prokázal schopnost návrhu přizpůsobovacích obvodů i interpretace jejich výsledků. Formální zpracování práce: Po formální stránce je práce s vyjímkou několika drobných chyb kvalitně zpracovaná. Obrázky 27 a 28 by mohly být kvalitněji naskenované, u změřených křivek by mohly být i simulované.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 46/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 20/20
Formální zpracování práce B 8/10
Navrhovaná známka
A
Body
94

eVSKP id 8895