BRŠLICOVÁ, T. Binokulární vidění [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Kolář, Radim

Studentka Tereza Bršlicová pracovala na tématu bakalářské práce od začátku semestru. V první fázi bylo nutné zkompletovat uchycení kamer pro stereoskopické snímání, což se neobešlo bez komplikací. Oceňuji především aktivitu studentky v této fázi práce. Po několika experimentech navrhla a realizovala snímání scén a navrhla i odpovídající dotazník, který považuji za zdařilý. Dále oceňují zpracování samotného textu bakalářské práce. Cíle práce tak byly splněny dle zadání. Studentka prokázala, že je schopna vypracovat práci na dostatečné úrovni pro udělení titulu bakalář. Práci doporučuji k obhajobě s hodnocením 90/A.

Navrhovaná známka
A
Body
90

Posudek oponenta

Provazník, Ivo

Studentka Tereza Bršlicová se ve své práci zabývala studiem fyziologie binokulárního vidění a jejího využití pro optimalizované stereoskopické snímání a projekci. Součástí bylo i praktické řešení uchycení kamer pro stereoskopické snímání. Text práce je v rozsahu 50 stran (bez příloh) a obsahuje seznam 29 relevantních odborných pramenů. Po formální stránce je práce standardně zpracovaná, úprava textu, popisy obrázků a číslování jsou akceptovatelné. Jednotlivé kapitoly jsou logicky řazeny. V rámci kapitoly Závěr je provedena diskuse řešení. Diskuse je poměrně stručná a jistě by zasloužila detailnější provedení. Zčásti je to ale způsobeno malým počtem respondentů využitých k posuzování stereoskopického vjemu. Zadání práce bylo splněno. Je nutné poznamenat, že při řešení práce se musela studentka vyrovnat s řadou nezaviněných problémů spojených se změnou vedoucího práce, což značně ztížilo zejména experimentální část. Výsledky předložené práce jsou akceptovatelné na bakalářské úrovni.

Navrhovaná známka
A
Body
90

eVSKP id 65366