CHUPÁČ, M. Skener elektromagnetických polí a jeho využití při měření elektromagnetické kompatibility [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Kubánek, David

Zadání práce bylo zcela splněno. Student byl během řešení práce aktivní, docházel na konzultace a samostatně řešil problémy. Formální zpracování práce je na výborné úrovni.

Navrhovaná známka
A
Body
100

Posudek oponenta

Číž, Radim

Student v teoretické části své diplomové práce přehledně popsal základní specifika elektromagnetické kompatibility a s ní spojeného měření rušivých signálů, včetně metod snižování výsledné chyby tohoto měření. V praktické části je podrobně popsáno přístrojové vybavení a celkové zapojení pracoviště pro měření elektromagnetického rušení. Nechybí zde detailní technické specifikace použitých přístrojů, sond a propojovacích kabelů. Student provedl a zdokumentoval řadu měření s jednotlivými komponenty s cílem určit, jak velký je jejich podíl na celkové chybě měření elektromagnetického rušení a také pro získání korekčních charakteristik. Plně v souladu s požadavky zadání byl zpracován postup měření EMC se skenerem RS321 a realizována vzorová měření, přičemž v jednom případě bylo provedeno i porovnání s výsledky měření certifikované zkušebny. Jednoznačně formulované závěry diplomové práce spolu s celkovým vyhodnocením vhodnosti použití uvedeného skeneru pro měření elektromagnetického rušení jsou zcela správné. Celkově má práce vysokou odbornou úroveň a z hlediska formálního zpracování ji lze vytknout snad jen chybějící popis obsahu přiloženého CD a opomenutí často používané zkratky EUT v seznamu na str. 73.

Navrhovaná známka
A
Body
100

Otázky

eVSKP id 66690