SEDLÁK, J. VYBRANÉ PROBLÉMY ZNALECKÉ ANALÝZY SPATŘENÍ CHODCŮ ŘIDIČEM VOZIDLA ZA VIDITELNOSTI SNÍŽENÉ TMOU [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Bradáč, Albert

Doktorand Ing. Jaroslav Sedlák vykazoval během studia vynikající studijní výsledky. Jeho disertační práce splňuje požadavky na práci tohoto typu kladené, přináší nové vědecké poznatky v oboru Soudního inženýrství a proto doporučuji její přijetí k obhajobě.

Navrhovaná známka

Posudek oponenta

Kropáč, František

Dizertační práci jako celek hodnotím průměrnou. Z hlediska formální úpravy, přehlednosti, grafického znázornění pak jako nadprůměrnou. Očekával bych větší publikační činnosti autora dizertační práce. Práci doporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka

Drahotský, Ivo

Předkládanou disertační práci je nutno hodnotit jako pozitivní přínos ve vztahu k technické analýze dopravních nehod za snížené viditelnosti. Zkoumaná problematika představuje poměrně značně širokou oblast, ve které se autor zaměřil na její dílčí část, kde částečně obohatil vědní poznání. Na základě podrobného seznámení se s obsahem disertační práce ji doporučuji přijmout k obahojobě. Po úspěšném průběhu obhajoby doporučuji, aby byl doktorandovi udělen, ve smyslu příslušné právní normy vztahující se k udělování akademickcýh hodností, akademický titul "doktor" (Ph.D.).

Navrhovaná známka

Ptáček, Petr

V práci je pojednán vliv změn zraku, zejména v návaznosti na stáří řidiče. Jedná se o zkoumání problémů, které pokud je mi známo, takto široko dosud pojednány nebyly. V rámci zpracování disertace autor provedl nejen měření dohledností, kdy výsledky přiměřeně komentoval, ale i široce pojednal metodiku takových měření. Právě metodika může psloužit dobře při případném dalším výzkumu tohoto problému.

Navrhovaná známka

eVSKP id 63881