ŠPAČEK, M. Porovnání možností komprese multimediálních signálů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Škorpil, Vladislav

Bc. Milan Špaček zpracoval práci s názvem Porovnání možností komprese multimediálních signálů. K vypracování přistupoval zodpovědně, iniciativně a samostatně. Konzultaci s vedoucím příliš nevyhledával, ale pokyny, které dostal, vždy plnil a promítnul do své práce. V práci porovnal možnosti komprese multimediálních signálů, zaměřil se na kódování a dekódování videosignálů podle standardů MPEG. Teoretická část odpovídá úrovní, rozsahem i pojetím pokynům vedoucího, vlastní přínos diplomanta je bezesporu ve vytvoření simulací a jejich hodnocení v prostředí MATLAB. Za podstatné považuji implementaci funkcí do grafického uživatelského rozhraní. Práce je završena zhodnocením vlivu jednotlivých technik a algoritmů na výstupní signál. Bc. Milan Špaček splnil požadavky zadání a doporučuji jeho práci k obhajobě.

Navrhovaná známka
A
Body
94

Posudek oponenta

Mišurec, Jiří

Předložená diplomová práce je poměrně rozsáhlá, obsahuje 83 stran a jako příloha je vytvořený kodek, m-soubor pro Matlab. Diplomant plně vyčerpal požadavky zadání. Práce má logickou strukturu a je evidentní, že se student v problematice dobře zorientoval. Jak je rovněž uvedeno v závěru práce, je hlavním jádrem prozkoumání a realizace funkcí, které simulují činnost funkčních bloků kodéru a dekodéru u standardů MPEG. Domnívám se, že tuto problematiku student v požadovaném rozsahu dobře pochopil a rozebral. V praktické části práce, jak již bylo zmíněno, byly vytvořeny skripty pro Matlab. Funkce byly implementovány do grafického uživatelského rozhraní a na základě uživatelsky zadaných vstupních parametrů se provádí dané algoritmy a následně se zobrazí výstupy jednotlivých funkčních bloků z průběhu kódování i dekódování obrazu. Jsou provedeny některé ukázky a výsledky jsou rozebrány. Celkově je práce zpracována na dobré úrovni, se značnou pečlivostí, prakticky prakticky bez překlepů, což svědčí o pečlivém přístupu studenta. Objevují se některé technické nepřesnosti ve výrazech a popisu, nejsou ovšem významné.

Navrhovaná známka
A
Body
92

eVSKP id 66665