POKORNÝ, J. Návrh a realizace propojovacích přípravků pro šumový generátor [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Krajsa, Ondřej

Student ve své práci navrhl přípravek pro propojení USRP vývojového kitu se šumovým generátorem pro emulaci DSL. Zadání považuji za splněné.

Navrhovaná známka
B
Body
80

Posudek oponenta

Kubánek, David

Práce popisuje návrh a konstrukci přípravku řešícího propojení vysílací karty DSL signálu se šumovým generátorem pro emulaci DSL linky a následně propojení tohoto generátoru s přijímací kartou DSL signálu. K práci mám následující výhrady. Schémata jsou zejména v úvodní teoretické části často převzata z literatury a minimálně editována, nejčastěji jen přeložena. Bylo by vhodné sjednotit styl schémat a grafů. Ve schématech se vyskytují značky neodpovídající normě (americké značky rezistorů). Kapitoly 1.4 a 1.5 jsou do práce vloženy bez kontextu a vysvětlení, k čemu bude využita problematika v nich popsaná. Přivítal bych podrobnější popis napájecí části přípravku a u řiditelné verze také popis softwarového řízení. Odborná úroveň práce mohla být vyšší. Zadání považuji za vcelku splněné, kladně hodnotím praktickou konstrukci a měření přípravku.

Navrhovaná známka
C
Body
75

Otázky

eVSKP id 66622