KRČMOVÁ, L. Ekonomický vývoj podniků financovaných rizikovým kapitálem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Rajchlová, Jaroslava

Studentka se zapojila do výzkumného záměru řešeného v rámci specifického výzkumu 2013, na Fakultě podnikatelské a výsledky jejího šetření, stejně jako jejich interpretace a závěry, jsou obsahem předkládané diplomní práce. Tuto hodnotím jako zdařilou a výsledky z práce vyplývající budou dále zpracovány pro potřeby řešení výzkumného úkolu vedoucí práce. Studentka přistupovala ke zpracování diplomové práce svědomitě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Vzhledem k menšímu počtu podniků, než kolik zpracovávali ostatní řešitelé problematiky ekonomického vývoje podniků financovaných rizikovým kapitálem, se autorka rozhodla pro rozšířenější posuzování podniků. Její rozhodnutí hodnotím velmi pozitivně.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků A
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji, včetně citací C V některých částech teoretické části práce (str. 19; str. 22), jsem zaznamenala osobní problém ve stanovení, k čemu se daný odkaz na literaturu váže.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Langrová, Blanka

Chybějící vysvětlení typů čar u grafů. Nelze z nich dobře vyčíst informace. Celkově graficky špatně zpracováno. Práce celkově méně přehledná. Popisná část velmi dobrá. V teoretické části velmi dobře popsán vývoj rizikového kapitálu v ČR.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod D
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků C
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň D
Práce s informačními zdroji C
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 63736