KOVÁŘ, K. Metody hodnocení rizik prostřednictvím fuzzy logiky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Misák, Petr

Diplomová práce splnila vytyčené cíle a diplomant prokázal schopnosti aplikovat získané teoretické poznatky při řešení konkrétních problémů. Hodnocení je sníženo na základě formální úrovně některých částí práce. Z těchto důvodů doporučuji diplomovou práci k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání A Splnění cíle a rozsahu práce bez výhrad.
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem D Teoretická část týkající se fuzzy množin a fuzzy logiky je zpracována kvalitně. V částech zaměřených na normativní a právní předpisy je uveden pouze hrubý výtah důležitých dokumentů. V některých částech se autor dopustil terminologických nepřesností.
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody B Analytická část je zpracována na vysoké úrovni. Použité metody byly zvoleny korektním způsobem.
Odborná úroveň diplomové práce B Odborná úroveň diplomové práce je na velmi dobré úrovni.
Přínos pro praktické i teoretické využití A Přínos pro praktické využití diplomová práce bezesporu má. Vytvořený rozhodovací program je připravený k okamžitému použití.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 C Práce s literaturou je na dostačující úrovni.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň C Grafy a tabulky jsou zpracovány na vysoké úrovni a přehledně. Kvalita odborné jazykové úrovně je snížena terminologickými i obecnými nepřesnostmi.
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Vymazal, Tomáš

Diplomová práce je zpracována graficky velmi dobře a přehledně. Výstup diplomové práce je na velmi dobré úrovni s velkým potenciálem dalšího využití. Diplomová práce je degradována výše uvedenými nedostatky.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování A Obsah a struktura diplomové práce bez výhrad.
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce B Přístup je zvolen adekvátně k zadání a cíli diplomové práce.
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody E Kapitola 3 je zpracována velmi kvalitně. Kapitola 4 je velmi slabá, neboť obsahuje pouze obecné teze z norem. V kapitole 5 je celá řada terminologických nepřesností a omylů.
Obtížnost a správnost řešení B Z hlediska obtížnosti a správnosti řešení moc co vytknout. Rozhodovací program pro řízení rizik se zdá být velmi povedený. Praktický příklad vyhodnocení rizika při výrobním procesu je proveden velmi dobře. Maximálně můžeme debatovat o struktuře a kvantitě vstupů.
Přínos pro praktické i teoretické využití A Domnívám se, že se jedná o jednu z velmi povedených aplikací expertních systémů do podmínek reálné výroby. Byla by chyba výsledky práce po úpravách nepublikovat.
Odborná jazyková úroveň D V diplomové práci se vyskytuje celá řada chyb, překlepů a terminologických omylů a nepřesností.
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky C Diplomová práce je zpracována na velmi dobré grafické úrovni. Chybí však seznam grafů, obrázků a definic.
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 64459