ŤÁPAL, T. Zefektivnění analýzy počítačové sítě 10Gbit/s [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Škorpil, Vladislav

Bc. Tomáš Ťápal zpracoval diplomovou práci na téma Zefektivnění analýzy počítačové sítě 10Gbit/s. S prací a přístupem diplomanta jsem byl zcela spokojen. Na konzultace chodil vždy připraven a s podnětnými návrhy. Zadání sice není extrémně náročné, vyžadovalo však množství mravenčí práce a iniciativní přístup, což diplomat v plné míře naplnil. Obtížnost zvyšovala nutnost pracovat s vývojovými kartami COMBO FPGA, které byly během zpracovávání práce uváděny do provozu, dodavatel odstraňoval nedostatky a navíc byl pan Ťápal závislý na výsledcích jiné diplomové práce, jejíž nastavení měl použít, avšak práce na této podpůrné diplomové práci se dostával na značného časového skluzu. Přesto se se všemi nástrahami pan diplomant se ctí vypořádal a vytvořil diplomovou práci, která bude mít značný přínos pro analýzu počítačové sítě 10Gbit/s. Práce splnila požadavky zadání a doporučuji ji k obhajobě.

Navrhovaná známka
A
Body
96

Posudek oponenta

Polívka, Michal

Pan Bc. Tomáš Ťápal se ve své diplomové práci zabýval problematikou zátěžového testování síťových prvků v 10Gb sítích. K testování použil především zátěžový tester: IXIA XM2-02. Kromě otestování několika 10Gb, 1Gb a 100Mb prvků také pan Ťápal naprogramoval makra na automatické zpracování výsledků měření. Dále pak napsal 2 cca 25stránkové kvalitní manuály k analyzátorům IXIA a Endace (řazeny v příloze). Pan Ťápal zadání své diplomové práce zcela splnil. Po typografické stránce je práce průměrná, subjektivně bych doporučil zvolit na běžný odstavec textu serifové písmo. Diplomová práce pana Bc. Ťápala je kvalitně a precizně zpracována, podtrhuje hluboký zájem autora o problematiku. Doporučuji práci hodnotit A/93 b.

Navrhovaná známka
A
Body
93

Otázky

eVSKP id 66731