LENGYEL, L. Návrh elektroinstalace s inteligentními prvky pro rodinný dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Mastný, Petr

Zpracování předložené práce je na dobré úrovni a ukazuje na dobrou orientaci studenta v oblasti elektroinstalací. Student zpracoval kompletní teoretickou část související s prováděním elektroinstalací a dále se zaměřil na srovnání jednotlivých typů inteligentních elektroinstalací. Výstupem práce je zpracovaný elektro projekt rodinného domu s využitím prvků inteligentní elektroinstalace. Zpracování praktické části je odpovídající zkušenostem a znalostem studenta. Práce je přehledná a jednotlivé části na sebe logicky navazují. Student pracoval samostatně a konzultace využíval především pro ujasnění konkrétních řešených problémů. Práci doporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka
A
Body
95

Posudek oponenta

Morávek, Jan

Student zpracovával bakalářskou práci zabývající se problematikou návrhu inteligentní elektroinstalace. Práce je logicky uspořádána do jednotlivých kapitol popisujících problematiku zásad tvorby projektové dokumentace, problematiku inteligentní elektroinstalace a kapitoly zabývající se konkrétním návrhem inteligentní elektroinstalace pro vybraný objekt včetně příslušných schémat. Lze tedy konstatovat, že student splnil všechny body zadání, přičemž mírně překročil požadovaný rozsah. Práce je psaná srozumitelně, s občasnými stylistickými nedostatky. Lze však nalézt chyby v anglicky psaném abstraktu i v převzatých anglických termínech ("head pump", "reapeter" atd.). Z formálního hlediska vytýkám jako nedostatek neodsazené odstavce, nevhodně formátovaný seznam zkratek a kvalitu některých obrázků, kdy se projevuje nízké rozlišení. Dále chybí v elektronické verzi stránka se zadáním práce. Odborné zpracování práce je však na velmi dobré úrovni. Práci doporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka
A
Body
90

Otázky

eVSKP id 65947