ŠURÁNEK, D. Určení optimální velikosti bloků pro řídkou reprezentaci obrazu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Špiřík, Jan

Student zadání částečně splnil. Zjistil chování algoritmu K-SVD pro extrapolaci obrazu pro různé velikosti bloků. V druhé částí však již nedokázal plně realizovat klasifikátor pomocí omezeného Boltzmannova stroje, což v práci sám student uvádí. To bylo způsobeno i nepravidelnými konzultacemi studenta. Student se v teoretické části zabývá až příliš algoritmy hledajícími řídká řešení, i když v praktické části pak používá algoritmus OMP. Dále pak v kapitole 3.1.3 jsou chybně zařazeny všechny tři algoritmy. V práci oceňuji pak interpretaci experimentálních měření. V infromačním systému však chybí příloha s realizovanými kódy. Vzhledem k výše uvedeným nedostatkům navrhuji známku 64/D.

Navrhovaná známka
D
Body
64

Posudek oponenta

Zátyik, Ján

Zadání práce považuji za částečně splněnou. Teoretická část se zabývá dostatečným rozborem problematiky, která bude později použitá v praktické části práce. V práci je nutné vytknout, že strany 12-15 jsou s mírnou obměnou některých slov převzaté z článků, kterým je vedoucí práce spoluautorem. Dále je nutné připomenout nedostatečnou citaci teoretických poznatků. Práce místy trpí překlepy a vynecháním slov, bez kterých celá věta postrádá smysl. Experimentální výsledky jsou však dostatečně popsané v práci jak slovně, tak i graficky. Vybraná metoda RBM nebyla implementovaná. Namísto toho se použila již existující knihovna. Odůvodněním pro neimplementovaní zvolené metody je úzký časový prostor pro řešení diplomové práce. Příloha obsahuje poměrně podrobnou analýzu s větším počtem obrazů různého charakteru, na kterou se student odkazuje v závěru své práce. Realizované algoritmy však nejsou dostupné v informačním systému. Vzhledem ke zmíněným skutečnostem navrhuji hodnocení E/59.

Navrhovaná známka
E
Body
59

Otázky

eVSKP id 66729