SOMER, J. Využití tlustých vrstev v moderní elektronice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Szendiuch, Ivan

Práce je zaměřena na oblast tlustovrstvových technologií, včetně LTCC, z pohledu jejich současných i nových aplikací. Cílem bylo provést v teoretické části literární rešerši a sestavit přehled perspektivních materiálů a jejich využití, včetně jejich výrobců, se zaměřením na LTCC technologii, a v experimentální části pak navrhnout a také proměřit parametry vybraných obvodů. Zde byly realizovány dva typy, TLV pásmový filtr a LTCC tlakový senzor. Odbornou i časovou náročností zadání plně odpovídá požadavkům na magisterskou práci a lze konstatovat, že student se dokázal celkem rychle v této problematice orientovat. Prokázal schopnost v dostatečné míře pracovat s literaturou a většinu času pracoval samostatně. Práce má slušnou grafickou úpravu a jako bonus je psána v anglickém jazyce. Struktura anglického jazyka je v některých částech osobitá, což však výrazně nesnižuje celkovou hodnotu. Zvolená koncepce a slušná grafická úroveň této práce (až na některé detaily) naznačuje jisté schopnosti studenta pro vědeckou práci jak v teoretickém, tak i praktickém řešení úkolů. Ocenit je třeba také schopnost konzultovat problémy neprodleně a vyčerpávajícím způsobem. Závěrem lze uvést, že student dostatečně pronikl do dané problematiky a bezezbytku splnil zadání. Naznačil schopnosti v této oblasti nadále samostatně pracovat a realizovat ještě náročnější aplikace než v této práci.

Navrhovaná známka
A
Body
97

Posudek oponenta

Urban, František

Práci celkově hodnotím jako velmi pečlivě zpracovanou, ukazující zvládnutí široké problematiky tlustovrstvých a LTCC technologií a struktur. Diplomant prokázal schopnost koncentrovat analýzou získané poznatky do tvůrčích přístupů v návrhu technologického postupu a jeho provedení.. Doporučuji práci k obhajobě a navrhuji hodnocení práce známkou v ý b o r n ě s počtem bodů 95

Navrhovaná známka
A
Body
95

Otázky

eVSKP id 66856