ČERVENKA, F. Bezsynchronní převodovky motorových vozidel [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Hejtmánek, Petr

Jak už z názvu vyplývá, hlavním tématem práce pana Červenky jsou bezsynchronní převodovky, které se v současnosti používají u závodních automobilů. Práce přináší hodnotné shrnutí dané problematiky, jednotlivé konstrukční varianty jsou srozumitelně vysvětleny včetně principu funkce a shrnutí největších předností. Zadané téma bylo celkově zpracováno velmi kvalitně, především díky použití informací získaných přímo od výrobců bezsynchronních převodovek. Práce splnila všechny stanovené požadavky navíc na vysoké úrovni. Dosažené poznatky jsou v práci jasně vysvětleny, členění jednotlivých kapitol lze považovat za adekvátní. Grafická i jazyková stránka práce je velmi dobrá, citování užitých zdrojů odpovídá standardům. Student navíc pracoval zcela samostatně, čili celkově lze práci jen těžko něco vytknout.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací B
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Čavoj, Ondřej

Pan Červenka zpracoval svou bakalářskou práci pečlivě a své zadání splnil beze zbytku, přestože veřejně dostupných informací k tomuto tématu není mnoho. Logické uspořádání, grafická úprava i srozumitelnost jsou na vysoké úrovni a práce je tak kvalitním přehledem problematiky moderních závodních převodovek. Taktéž úvodní část práce je provedena kvalitně, ale současně nezabírá příliš prostoru na úkor podstatnějších sekcí. Jediným nedostatkem, který stojí za zmínku, je tedy pouze chybějící vyznačení zdrojů u některých obrázků.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací B
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 63660