ČEPCOVÁ, L. Motivace a postoje zaměstnanců ve sportovní organizaci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Peričková, Lucie

Autorka pracovala svědomitě a prokázala schopnost samostatné práce. Bakalářská práce splňuje požadavky kladené na tento typ prací. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Cílem bakalářské práce bylo analyzovat motivy a postoje zaměstnanců k práci ve třech zvolených sportovních zařízeních. Pro účely bakalářské práce byly náhodně vybrány tři fitness centra, které byly následně analyzovány. Stanovený cíl práce byl splněn.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Ke stanovenému cíli byl použit dotazník vlastní konstrukce, který byl administrován instruktorům tří fitness center, rozhovor s manažery sportovních organizací a analýza webových stránek fitness center. Metody byly zvoleny adekvátně ve vztahu k řešené problematice a stanovenému cíli.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A Výsledky dotazníku byly zpracovány do přehledných grafů a doplněny slovními interpretacemi. Pozitivně hodnotím, že autorka nezůstala u pouhé deskripce výsledků z dotazníku, ale hledala různé souvislosti a relevantní údaje pro jednotlivá fitness centra. Výsledky analýzy motivace a postojů k práci vyústily v sepsání návrhů na zlepšení. Závěr je vhodně formulován.
Praktická využitelnost výsledků B Bylo sepsáno 6 návrhů, které jsou uplatnitelné v praxi. Kladně oceňuji, že u jednotlivých návrhů jsou sepsány výhody i nevýhody stanovených opatření. Návrhy jsou v praxi využitelné za předpokladu, že sportovní manažeři ve fitness centrech se budou chtít více zaměřit na společenské podmínky jako jeden z faktorů ovlivňujících pracovní výkonnost zaměstnance.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A Práce má adekvátní logickou členitost. U jednotlivých fitness center je popsáno materiální zabezpečení a poskytované služby, personální zabezpečení a náplň práce jednotlivých pracovníků. Detailněji je rozebrán motivační program tří fitness center, ve kterém jsou uvedeny finanční odměny, zaměstnanecké benefity a další motivující faktory. Kladně hodnotím užívání odborných termínů v praktické části, vlastní názory a dedukce autorky. Práce je psána čtivým a kultivovaným jazykem. Jazyková úroveň je na velmi dobré úrovni.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Autorka při tvorbě bakalářské práce využila 23 zdrojů, opírá se jen o tuzemské zdroje. Citace jsou vhodně užívány.
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Blahutková,, Marie

Práce je sepsána poměrně jednoduchým a dosti nevědeckým jazykem. Dotazníkové šetření je spíše anketní šetření (nebyla použita standardizovaná metoda). Chybí statistická analýza dat. Práce je sepsaná čistě a bez překlepů.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků C
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 63518