KRÁLOVÁ, P. Trenér jako kouč ve volejbale [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Peričková, Lucie

Práce splňuje požadavky standardně kladené na bakalářskou práci. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů D Cílem bakalářské práce bylo zjistit, jak trenér využívá psychologické přípravy v celkové přípravě týmu. Po zjištění, že psychologická příprava není součástí tréninkového procesu, se práce ubírá směrem k deskripci stylů trenéra a k tomu, jak je trenér hodnocen jednotlivými hráči. Návrhy na zlepšení jsou orientovány podobným směrem. Cíl mohl být upraven a konkretizován.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C Pro řešení bakalářské práce byly použity metody rozhovory a dotazník vlastní konstrukce. Metody práce jsou odpovídající ve vztahu k cíli, formulace otázek v dotazníku mohla být vhodnější s ohledem na stanovený cíl práce.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C Výsledky dotazníkového šetření jsou zpracovány do přehledných tabulek a doplněny slovními interpretacemi. Závěry z analýzy vyústily v sepsání 4 návrhů na zlepšení chodu týmu.
Praktická využitelnost výsledků C Byly navrženy konkrétní možnosti vedoucí ke zlepšení vztahů v týmu, což se dá považovat pouze za dílčí část psychologické přípravy. Navrhované změny jsou relativně uskutečnitelné v praxi.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C Uspořádání práce a jazyková úroveň odpovídá požadavkům kladeným na tento typ práce. V práci se vyskytují překlepy (zejména v kap. 3) a chyby v interpunkci.
Práce s informačními zdroji, včetně citací C Autorka čerpá informace z 24 českých literárních zdrojů. Ačkoli je téma řešeno v zahraničí více než u nás, autorka se neodkazuje na žádný zahraniční zdroj. Citace jsou formulovány správně.
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Blahutková,, Marie

Práce splňuje podmínky na bakalářskou práci kladené, připomínku mám pouze k formálním chybám při přímé citaci literárního zdroje. Použité dotazníkové šetření je anketa, dotazník by byl standardizován. Získané výsledky jsou uvedeny pouze popisně bez statistického vyhodnocení. Použitelnost šetření by byla prokazatelnější.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků C
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 63501