KOPŘIVA, T. Rozpoznání typu přenosového kanálu z řečového signálu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Atassi, Hicham

Student Tomáš Kopřiva vypracoval bakalářskou práci na téma „Rozpoznání typu přenosového kanálu z řečového signálu“. Student přistupoval k práci velmi seriózně a zodpovědně a svůj postup konzultoval pravidelně. Práce má velmi dobrou formální a vědeckou úroveň. Oceňuji, že se student dokázal velmi dobře vypořádat s problematikami rozpoznání vzoru a zpracování řeči. Zadání bylo bezpochyby splněno a výsledky práce byly publikovány na mezinárodní konferenci. Práci hodnotím velmi kladně a navrhuji známku 100/A.

Navrhovaná známka
A
Body
100

Posudek oponenta

Burget, Radim

Jedná se o práci s velice zajímavými dosaženými výsledky. Práce se zabývala klasifikací pěti různých přenosových kanálů z řečového signálu. Hlavním přínosem této práce je vytvoření databáze 300 promluv pro dohromady 5 různých kanálů. Databáze byla rozdělena na trénovací i a testovací. S jeho použití byly nalezeny: nejspolehlivější příznaky a nejpřesnější klasifikátory. S jejich pomocí bylo dosaženo přesnosti 92,8 % a to i v případě relativně podobných komunikačních kanálů. Výsledky práce byly publikovány na mezinárodní konferenci. Je škoda, že jazyková úroveň této práce není příliš zdařilá . Text práce také obsahuje některé gramatické chyby. V textu jsou použity zkratky MFCC – bez objasnění jejich významu.

Navrhovaná známka
A
Body
90

Otázky

eVSKP id 66592