VÁCLAVÍK, J. Paralelní zpracování signálů pomocí GPU [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Mego, Roman

Študent sa v bakalárskej práci zaoberá moderným prístupom v spracovaní signálov pomocou GPU. Študent počas semestra pracoval samostatne a konzultácie využíval hlavne k prezentovaniu výsledkov a organizácií ďalšej práce. Počas konzultácií bolo vidieť, že študent postupne preniká do danej problematiky. Po obsahovej stránke sa autor zo začiatku podrobne zaoberá princípom programovania GPU s použitím CUDA a na vybraných algoritmoch porovnáva rozdiely oproti klasickému prístupu pomocou jazyka C. V druhej polovici pri implementácií JPEG kompresie už text nie je taký podrobný a snaha vynaložená na popis kompresie by mohla byť využitá na popis samotnej implementácie. Z formálneho hľadiska je vidieť pokrok v porovnaní s predchádzajúcim projektom, aj keď sa tu ešte dajú nájsť rezervy.

Navrhovaná známka
B
Body
83

Posudek oponenta

Frýza, Tomáš

Předložená práce pojednává o možnosti využití grafických procesorů (GPU) v oblasti zpracování číslicových signálů. Bakalářská práce obsahuje 33 stran + formální náležitosti (obsahy, ...); členění práce je logické a koresponduje s chronologií při řešení celé práce. V textu jsou rozebrány veškeré požadavky, které plynou ze zadání, především je to stručný popis struktury GPU firmy Nvidia, testování základních algoritmů/transformací a kodéru statických snímků JPEG. Přestože se pojednává o aktuální problematice z posledních 5 let a student se s ní seznamoval až v průběhu řešení, není práce příliš detailní. Student by měl během obhajoby specifikovat, které zdrojové kódy byly případně převzaty a jak velkou část vypracoval osobně (pozn: část komentářů je totiž psána anglicky, část česky). Výpisy celých funkcí v textu a popis známých detailů kodéru JPEG (především Huffman) možná patří do příloh. Efektivnější je popis vstupů/výstupů funkcí a příklady jejich použití. Práce obsahuje (ještě) přijatelné množství formálních nedostatků: např. neodborné výrazy/formulace, kombinace desetinné tečky a čárky, necitování všech zdrojů, horší kvalita vložených rovnic, nejednotnost stylů v textu, zvětšování mezer mezi odstavci.

Navrhovaná známka
C
Body
75

Otázky

eVSKP id 65751