ŠPATENKA, J. Synchronní usměrňovače ve spínaných zdrojích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Murina, Milan

Student se řešení bakalářské práce věnoval systematicky a velmi svědomitě. Na základě teoretického rozboru navrhl konkrétní schéma spínaného zdroje. Obvodová koncepce zdroje je založena na aplikaci moderních obvodových zapojení. K návrhu zdroje přistoupil iniciativně a zodpovědně. Autor prokázal při řešení práce dobré znalosti v teoretické oblasti , tak i dostatek praktických zkušeností při realizaci a měření parametrů zdroje. K formálnímu zpracování a rozsahu práce nemám připomínky.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 45/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce A 19/20
Využití literatury A 9/10
Navrhovaná známka
A
Body
93

Posudek oponenta

Sedláček, Jiří

Předložená bakalářská práce se zabývá návrhem a realizací spínaného napájecího zdroje. Úvodní část práce se zabývá obecnými vlastnostmi spínaných napájecích zdrojů a možnostmi snižování ztrát ve zdroji. Dále se student v práci věnuje návrhu obvodové koncepce a dílčích obvodů spínaného zdroje se synchronním usměrňovačem. Poslední část práce se zabývá realizací navrženého spínaného zdroje a obsahuje výsledky měření parametrů realizovaného zdroje. Podle dosažených výsledků lze konstatovat, že zadaný úkol splnil. Autor zvládl náročnou problematiku návrhu a realizace moderních spínaných zdrojů a prokázal při řešení práce výborné znalosti jak v teoretické oblasti , tak i dostatek praktických zkušeností při realizaci a měření parametrů zdroje. Po stránce grafické má předložená práce velmi dobrou úroveň.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 18/20
Odborná úroveň práce A 45/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse B 17/20
Formální zpracování práce B 8/10
Navrhovaná známka
B
Body
88

Otázky

eVSKP id 31035