ROZSYPAL, O. Head up display a jeho využití v osobních vozidlech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Vančura, Jan

Bakalářská práce je zaměřená na oblast technologie HUD v oblasti automobilního průmyslu a obsahuje 4 stěžejní kapitoly. Na začátku práce autor kategorizuje jednotlivé HUD systémy, v další je rozebrán samotný princip zobrazování informací prostřednictvím HUD, na kterou navazuje část popisující konstrukce jednotlivých kategorií. Na závěr je uveden přehled použití technologie HUD jednotlivými výrobci vozidel a jejich další možný vývoj. Během vlastního zpracování bakalářské práce student projevil velkou míru samostatnosti. Práce je zpracována přehledně, jednotlivé kapitoly mají logické řazení. Vzhledem k tomu, že se jedná o bakalářskou práci rešeršního typu, nebylo některé kategorie možné hodnotit.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Čavoj, Ondřej

Bakalářská práce pana Rozsypala zaměřená na Head-up displeje v osobních automobilech dobře plní zadané cíle a nabízí široký přehled používaných technologií u aktuálně nabízených vozů. Grafická stránka práce je solidní, ale celkovou úroveň poněkud sráží některé pravopisné nedostatky a značně populární charakter textu zejména v oblasti přehledu nabídek jednotlivých automobilek, který pro akademickou práci není vhodný. Částečně to může být způsobeno i volbou zdrojů, kde by mohlo být přínosnější využít přímo materiály automobilek v originálním znění namísto populární literatury v českém znění.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod C
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis D
Práce s literaturou včetně citací C
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 64648