CZUDEK, A. Řízení zahradního skleníku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Štohl, Radek

Během zpracování bakalářské práce student prokázal teoretické i praktické znalosti. Řešení práce věnoval potřebné úsilí. Prokázal schopnost samostatné práce jak při práci s literaturou, tak při návrhu a identifikaci tepelné soustavy skleníku a realizaci příslušného PI regulátoru. Konzultací využíval ve zvýšené míře.

Navrhovaná známka
A
Body
91

Posudek oponenta

Kaczmarczyk, Václav

Ve své práci student řeší problematiku řízení zahradního skleníku. Po seznámení s problematikou se student zabývá modelováním systému skleníku a návrhem regulátoru. Po dokončení návrhu student regulátor ověřuje na reálném systému. Student splnil požadavky zadání. Po formální stránce je práce na velmi dobré úrovni. Práci samotné však předcházelo publikování části materiálů v několika článcích (konference EEICT, Středoškolská soutěž AS-Interface). Považoval bych za vhodné tuto skutečnost v práci zmínit. Na výše zmiňovaných článcích autor pracoval s dalšími osobami, avšak tyto články necitoval v textu. Rovněž autorství některých příloh (Příloha 1, 2, 3) není jasné a patrně měl být uveden odkaz na zdroj. Zadání předložené bakalářské práce bylo náročné a po technické i časové stránce a jejím zpracováním prokázal student velmi dobrou orientaci ve zvolené problematice. Práce svědčí o dobrých schopnostech studenta, a proto ji doporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka
B
Body
83

Otázky

eVSKP id 66195