SPURNÝ, J. Modulace OFDM [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Hanus, Stanislav

Student pracoval samostatně, konzultací využíval v minimální míře. Zadání práce bylo splněno. Přesto předpokládám, že výsledky své práce předvede student komisi u státní závěrečné zkoušky.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Formální zpracování práce B 16/20
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) C 15/20
Využití literatury C 7/10
Splnění zadání A 50/50
Navrhovaná známka
B
Body
88

Posudek oponenta

Maršálek, Roman

Zadání práce je možné považovat za splněné, a to na poměrně kvalitní úrovni. Student vytvořil funkční simulaci systému OFDM v prostředí MATLAB-Simulink. V zadání práce je požadována simulace v systému MATLAB, předpokládám, že použití Simulinku bylo konzultováno s vedoucím práce. V případě, že byl požadován pouze MATLAB, bylo by třeba hodnocení upravit směrem dolů. Po formální stránce je práce celkem zdařilá. Z práce není jasné, je-li obr.1 dílem autora, nebo je převzatý. Na str. 6 je, dle mého, uvedena zavádějící informace "velká spektrální účinnost díky obdélníkovému spektru". Kvalita převzatého obr. 6 je nízká. Přínos zobrazení diagramu oka je v uvedeném případě poměrně malý, vzhledem k tomu, že jednotlivé symboly na nosných jsou reprezentovány pouze jedním komplexním číslem. Uvítal bych také více výsledků, např. pro různé hodnoty SNR apod.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 19/20
Odborná úroveň práce A 46/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse B 17/20
Formální zpracování práce B 8/10
Navrhovaná známka
A
Body
90

Otázky

eVSKP id 31023