SVADBÍK, P. Simulace a realizace vybrané varianty koncového nf. zesilovače [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Šotner, Roman

Student srovnal několik tříd diskrétních realizací koncového výkonového stupně audiozesilovače s unipolárními i bipolárními výkonovými prvky. Všechna zapojení podrobil počítačové analýze ve frekvenční, časové a stejnosměrné oblasti a prozkoumal dynamiku, zkreslení, posoudil dosažitelné výkonové parametry a spotřebu. Všechny koncepce z uvedených pohledů zhodnotil. Vybrané zapojení v třídě A realizoval ve formě laboratorního přípravku a srovnal výsledky měření s výsledky simulací, doplnil kompletní návrh konstrukčního uspořádání a chlazení. Práci shledávám jako velmi povedenou, je zde minimum překlepů a zavádějících slovních formulací, minimum nekvalitních a přebraných obrázků. Student vhodně a správně používá technické termíny a je vidět, že pracoval se zaujetím. Sám si počínal velmi samostatně, na konzultace (asi 2x za semestr) docházel řešit pouze formality. Velmi oceňuji jeho účast na konferenci EEICT, kde se jeho příspěvek umístil mezi nejlepšími. Navrhuji hodnocení A/95b.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce B 17/20
Využití literatury B 8/10
Navrhovaná známka
A
Body
95

Posudek oponenta

Kratochvíl, Tomáš

Předložená bakalářská práce se zabývá teoretickým návrhem a podrobnou simulací 5 konstrukcí lineárních audio zesilovačů ve třídách A, B, AB s bipolárními prvky a A, AB s unipolárními prvky. Součástí práce je rovněž praktická realizace jednoho vybraného zesilovače formou funkčního prototypu, ke kterému bylo doplněno měření parametrů. Práce má velmi nadstandardní rozsah 82 stran. Grafická a formální úroveň práce je až na výborné úrovni. Jednotlivé kapitoly na sebe navazují logicky. Z předložené práce se dá konstatovat, že navržená zapojení student velmi pečlivě analyzoval a simuloval. Z předložené technické dokumentace je zřejmé, že realizace zesilovače byla úspěšná, což také dokazují naměřené výsledky. Zadání práce považuji za zcela splněné. Vzhledem ke všem uvedeným předchozím hodnocením doporučuji práci k obhajobě před státní zkušební komisí a navrhuji práci hodnotit stupněm A/98 bodů.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 48/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 20/20
Formální zpracování práce A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
98

Otázky

eVSKP id 31028