PRCHAL, J. Záporná elektroda pro alkalické akumulátory na bázi zinku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Špičák, Petr

Pan Prchal zpracoval bakalářskou práci na téma "Záporná elektroda pro alkalické akumulátory na bázi zinku". Během celého projektu působil samostatně se zájmem o problematiku. Práce má přehlednou a logickou strukturu, která dobře popisuje především problematiku zinkové (tedy záporné) elektrody a odlišnosti při jejím použití v primárních a sekundárních článcích. Praktická část se skládá z přípravy a měření hmot na bázi zinku nebo ZnO a to elektrochemickými technikami a pomocí metodiky křemenných mikrovah. Na vývoji hmot s využitím expandovaného grafitu se spolupodílela společnost Bochemie s.r.o., která projevila o některé výsledky zájem s využitím pro další výzkum a případnou průmyslovou aplikaci. Praktická část je zpracována velmi dobře, vytknul bych jen nepřesnosti formálního rázu, jako jsou například ne zcela přehledné tabulky a stručnější komentář některých grafických závislostí. Práci doporučuji přijmout k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání B 43/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 19/20
Formální zpracování práce B 17/20
Využití literatury A 9/10
Navrhovaná známka
B
Body
88

Posudek oponenta

Svoboda, Vít

Cílem práce bylo sestrojení záporné elektrody na bázi zinku pro elektrické akumulátory. Teoretická i praktická část je velmi dobře zpracovaná a hlavně v praktické části jsou velmi zajímavé výsledky, které mohou mít v budoucnu vliv při konstrukci záporné elektrody na bázi zinku Student se výborně vypořádal i s problematikou chemie a měřících chemických metod, které si musel sám nastudovat, protože nebyly předmětem výuky na této fakultě. Celkově prohlašuji, že práce přinesla řadu nových a pozoruhodných výsledků

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 18/20
Odborná úroveň práce A 46/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse B 16/20
Formální zpracování práce A 9/10
Navrhovaná známka
B
Body
89

Otázky

eVSKP id 23110