VAŇKOVÁ, M. Návrh řešení části výrobní logistiky ve společnosti FIMES, a. s. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Bartošek, Vladimír

Autorka bakalářské práce (BP) přesně vymezila rozsah materiálového toku a předmět řešení výrobní logistiky ve společnosti FIMES a. s. Předložené BP lze vytknout rozsah použití metod výrobní logistiky a analýzy mat. toku, který nicméně reflektoval omezení dané používanou výrobní technologií a opakovatelnost výrobního procesu. Vzhledem k povaze řešeného problému, mohlo být v analytické části BP použito širší spektrum metod analýzy mat. toku, popř. i některé z dalších metod související s řízením jakosti. Drobným formálním nedostatkem předložené BP zůstává správnost práce zejména s el. informačními zdroji. Otázka k obhajobě: Jaké metody řízení jakosti by jste doporucila pro možnost identifikace příčiny nevhodné manipulace skořepin?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků A
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Skucius, Svatopluk

Bakalářská práce je přehledně rozčleněna a její cíl je jasně stanoven. Stylistika je na odpovídající úrovni. K formální stránce práce nemám připomínek. Autorka se detailně seznámila s procesem výroby provozu slévárna akciové společnosti FIMES, což jí umožnilo správně označit klíčový problém současné logistiky výroby a jeho důsledky. Rozsáhlá teoretická část logicky správně nejprve definuje základní pojmy včetně uvedení jejich případných alternativních výkladů se snahou o jejich dílčí kritické zhodnocení. Racionálně se poté soustředí na vybrané metody logistické analýzy, které mohou být následně použity pro řešení označeného problému. Vzhledem k pozdějšímu reálnému využití teoretických základů práce pro dosažení cíle mohla být tato část práce zestručněna. Rozsah použité literatury pro zpracování této části je adekvátní. Praktická část práce je výborně zpracována. Zásadním kladem této části je dle mého názoru návrh řešení problému, který se neomezuje pouze na teoretickou rovinu, ale nabízí komplexní projekt s ověřeným rozpočtem, což umožňuje reálné ekonomické vyhodnocení návratnosti vložené investice. Právě takováto komplexní řešení problému jsou v podnikové praxi vítána.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 66391