JELÍNEK, A. Jednotka pro bezdrátový přenos elektrické energie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Žalud, Luděk

Odborná úroveň diplomanta v řešené problematice je obecně výborná. Pracovní úsilí diplomanta bylo v celém průběhu řešení práce vysoké a vyvážené. Práci věnoval dostatek času již v době řešení semestrálních projektů. Na práci pracoval samostatně a svědomitě. Konzultace využíval zejména na počátku řešení práce pro ujednocení koncepce. Vybrané problémy také konzultoval s doc. Patočkou z UVEE. Diplomant k řešení zadané práce přistupoval iniciativně a sám navrhoval možná řešení problémů. Měl snahu sám do hloubky pochopit řešenou problematiku. Z toho také vyplývá způsob řešení diplomové práce. Všechny realizované funkční bloky sestavil z elementárních součástek namísto použití dostupných integrovaných obvodů. To mu umožnilo realizovat si vlastní konstrukci, na které si mohl ověřit klíčové děje. Postup prací si dokázal organizovat sám. Bez potíží si zvládl zajistit materiál pro výrobu, potřebné součástky i výrobu DPS. Diplomant se při řešení diplomové práce nesetkal s žádnými významnějšími potížemi. Nedostal se ani do časové tísně v závěru řešení a práci odevzdal v předstihu. Práci doporučuji k obhajobě. Posudek vypracoval konzultant Ing. Tomáš Jílek.

Navrhovaná známka
A
Body
94

Posudek oponenta

Kopečný, Lukáš

Práce o rozsahu 74 stran bez příloh stran je logicky rozčleněna do 5 kapitol. Autor se nejprve věnuje teorii transformátorů a popisu problému bezkontaktního přenosu energie. Odvozuje modelovací rovnice, vztah pro rezonanční frekvenci systému i princip její detekce. Dále je navrženo schéma celého zařízení včetně detektoru rezonance. Zdařilý návrh je podpořen výpočty a dostatečným množstvím simulací. Další část je věnována praktické konstrukci. Pochvalu zaslouží obsáhlá závěrečná kapitola věnovaná měření na reálném systému a zhodnocení dosažených výsledků. Po formální stránce lze vytknout několik chybějících titulků obrázků, drobné chyby ve schématech a nezvyklé používání první osoby množného čísla. Během řešení poměrně komplexní úlohy student zajisté prokázal inženýrské schopnosti, proto práci doporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka
A
Body
94

Otázky

eVSKP id 66410